8-10 anys

Viu el transport públic

Els nens i nenes participen, mitjançant l’ús de les noves tecnologies, en un joc de preguntes-respostes per tal de conèixer aspectes rellevants de tots els transports públics. També experimenten, amb un joc interactiu, la importància de les actituds cíviques i respectuoses en el transport públic. L’activitat es complementa amb una visita virtual a les cotxeres del TRAM.

Durada:
1.30h / 1.15h
Lloc:
Centre educatiu / on-line

Objectius

 • Donar a conèixer els transports públics, especialment el tramvia, i crear un sentiment de pertinença per fomentar actituds i comportaments cívics en el seu ús.
 • Prendre consciència del que significa “transport públic” com a bé comú que s'ha de compartir amb altres persones usuàries sota criteris de civisme.
 • Conèixer diferents aspectes rellevants i característics dels transports públics com són la capacitat, els llocs per on circulen i les energies que utilitzen.
 • Sensibilitzar els nens i nenes sobre la importància i el significat de validar el títol.

Informació i materials per als educadors

Educació primària

Recursos docents

Recursos pedagògics de l'activitat "Viu el transport públic"

Vídeos Viu el transport públic

Recursos audiovisuals per complementar l'activitat.

 • El TRAM em porta on vull anar

  Tres persones que el fan servir com a mitjà de transport expliquen com, en el seu dia a dia, el TRAM els facilita poder fer diferents activitats.

 • L’accessibilitat al TRAM

  Explicació dels avantatges del TRAM com a mitjà de transport accessible.

 • Tu ens importes

  Consells de seguretat i 'ús del TRAM com a transport públic.

Tots els vídeos

Coneix el TRAM interactiu

Omple el termòmetre del tramvia contestant correctament totes les preguntes i podràs fer un viatge interactiu amb cinc personatges que triis, desprès hauràs de reflexionar una mica sobre el comportament que han tingut dins el tramvia.